Tuesday, March 20, 2018

Pasar Pagi Mangga Dua dan ITC Mangga Dua

Hari ni adalah hari terakhir di Jakarta. Flight pukul 7 malam. Jadi masih sempat untuk kita shopping di pagi hari hakhak. Jadi jemaah siap siap kemas beg can check out. Beg letak kat recept dulu. Sukati je amah amahkan receptionist tu hihi


Jadi destinasi di pagi hari adalah Pasar Pagi Mangga Dua dan ITC mangga dua. Baiklah, sebenarnya aku tak ingat aku beli apa hahahahah Kitorang turun grab dekat Pasar Pagi,

Saturday, March 17, 2018

Suggestion Location for Sightseeing in Jakarta

Title je English. Isi BM hahah

Sebenarnya dalam satu hari ni, banyak juga tempat yang boleh diterokai (bukan shopping). Kat sini, kakak nak share tempat yang korang boleh pergi sebagai tanda korang di Jakarta. Here we go!

Kota Tua

Wednesday, February 14, 2018

Pasar Taman Puring, Tanah Abang & Thamrin City Mall

Today is shopping day! Plan asalnya memang nak cari barang yang konon boleh buat hantaran kawen. Tapi sudahnya.. macam beli baju untuk pergi office je. hakhakhakkk and yeahh, here we go;

Morning-morning lagi jemaah dah bangun untuk mulakan upacara hunting breakfast. Tapi namkpaknya, kat halaman hotel tu macam tak berapa nak ada breakfast. We decided to pergi je terus ke destinasi pertama which is Pasar Taman Puring.


Ok sebelum berpeluh bucuk machem

Sunday, February 11, 2018

Mangga 2, Block M dan Jambatan Kota Intan

Hey gais. So here is the activity sesudah je check in petang tu, dalam pukul 6 petang. Sharp seperti dalam iti! Sebenarnya tak nak lah pergi jauh sangat sebab dah lewat. Memandangkan hanya naik grab, so takde la risau sangat kalau takde train tengah malam jap lagi.

Eat?

Saturday, February 10, 2018

Hotel 55 B&B - Jakarta

Ni adalah sedikit review tentang penginapan weolls sepanjang kat sana. Kali ni aku booked via hotels.com. Hotel ni terletak dekat Mangaa dua beralamat seperti berikut. Nama 55 bersempena ada 55 buah bilik. Gittewh.

Jl. Pangeran Jayakarta, Kota Tua, Pinangsia, Tamansari, Kota Jakarta Barat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 11110, Indonesia

Wow happy dapat toilet seksi??!