Saturday, June 03, 2017

Korea Selatan (Day 3) - Everland Screaming

Hari ketiga adalah hari yang mencemaskan.

Masa tengah tunggu para Jemaah touch up aku pun tengok la balik ticket2 untuk pergi Everland yang aku dah beli online masa dekat Malaysia. Time tu baru aku sedar ticket yang aku dah print tu just macam receipt pembelian je, sebenarnya kena dapatkan physical ticket dekat KLIA2.


Ya Tohan apa apaan ini. Aku terus whatsapp agent yang jual ticket ni. Dia reply and kata akan try issue kan e-ticket. Nasib belum ditentukan.

Wednesday, May 31, 2017

Korea Selatan (Day 2) - Greenish in the Nami Island

Demi mengejar train yang dah beli pre-trip haritu, semua orang berlari-lari ke Subway. Babak seperti ini hampir berlaku setiap hari. Ikutkan sangat perasaan yang acah-acah nak menggeliat tiap pagi, kendian tarik selimut balik malas bangun. Maka ini akibat dia.


Ada banyak cara nak pergi Nami Island, jadi this is the way yang kitorang dah pilih. Seharusnya,

Monday, May 29, 2017

Korea Selatan (Day 1) - Sesat Menjejak Namsan Seoul Tower & Kisah Sendu Tengah Malam

Ramadhan datang lagi. Seminggu kepulangan dari Bumi Korea Selatan. Perasaan, bau udara yang pahit masih menyinggah kat hidung ni 😆 Sistur akan kongsikan all the experience and challenging sepanjang kat sana. Disebabkan trip ni adalah 100% berdasarkan kajian sendiri. Jadi terlalu banyak dugaan dan pancaroba yang dihadapi  *jeling ahli jemaah*

Itaewon Subway Station

Babak Jam 3 Pagi

Thursday, May 25, 2017

Salam Teaser South Korea: Itinerary dan Kisah Rentung

First entry untuk Korea, aku tak berniat nak ulas panjang lebar. Sebab guwe lagi perlukan bantuan Rakan Seangkatan yakni Naib Presiden 2 -- Farah Shafiqa untuk update cerita minggu lepas. Kahkahkah

Waduh capek banget. Jadi, kita akan share dulu roughly itineary dengan kos rentung sepanjang trip 7 hari 6 malam ke Seoul, Korea.

Incheon International Aiport

Day 1 (Rentung: KRW 142,000)

Wednesday, May 17, 2017

Pengalaman Pertama Kali Bersama Malindo Air

Ini adalah pengalaman pertama kali menaiki Malindo Air 😂 Maka seharusnya aku kena berkongsi sikit review gittewh. Sebagai pelanggan setia Air Asia, sengaja aku cuba naik airlines lain lagipun murah sikit maseni pasal beli last minute. 

 
Aneh sekali kipas dia 樂

Untuk pesawat jenis yang ini, aku nasihatkan kau duduk la belakang sekali which is 18-20. Sebab pintu masuk kat belakang. Jadi senang and laju nak keluar. Kalau duduk depan pun takde masalah sebab tak ramai orang pun. Hahaha