Saturday, March 31, 2018

Melbourne Winter Tour: Brighton Beach

Hi semua. Entri merupakan entri yang masuk hari ke empat. Semalam dah penat tour satu bandar Melbourne, jadi harini kita naik kereta lah

Brighton Beach by Iphone 5

untuk hari keempat ni, kita akan ke tempat-tempat seperti dibawah ini:

Wednesday, March 28, 2018

Melbourne Winter Tour: State Library Victoria

Salam sejahtera dan selamat berbahagia semua! Wahhh akhirnya, setelah berkurun tak menaip, finally i got my times to do some update. Hahaha. Sebenarnya, hari menjelajah kota Melbourne masih belum habis.

Lepas melawat Shrine of Remembrance tu, masih bersambung lagi aktiviti penerokaan kota Melbourne yang aku boleh katakan, cantik! menarik kau memang deboom!

alololo terasa comel

Tuesday, March 27, 2018

Melbourne Winter Tour: The Shrine of Rembrance


Hey gaiz. Kita masih lagi berada di hari ke tiga yakni Melbourne City tour! Daripada Hosier Lane tadi kami semua ahli jemaah masih lagi disuntik semangat ketenteraan tatkala masih gigih menapak pergi sini pulak. haha! Nasib baik la tram stop betul-betul depan laluan nak ke bangunan ni.


The Shrine of Remembrance -- apeni blur erm

Friday, March 23, 2018

Melbourne Winter Tour: Hosier Lane

Satu lagi tarikan di Kota Melbourne ni adalah dengan lukisan dan seni rakyatnya. Kalau kat sana, jangan pelik kalau tiba-tiba ada lukisan kat kerusi tepi jalan, kat pasu bunga, kat bawah jambatan. Tu perkara biasa. 


Kalau menurut blog abang i, perjalanan dari Flinder Street Station ke sini dalam 200 meter je. Sebelum tu sis mohon maaf sebab terpaksa rembat gambar dari blog beliau.

Thursday, March 22, 2018

Melbourne Winter Tour: Flinders Street Station Walkstep

Selesai isi perut kat Block M, kami menuju ke destinasi berikutnya iaitu The Shrine of Remebrance. Tapi tapi tapi...... kita singgah dulu kat beberapa tempat contohnya Flinders Street Station dan Hosier Lane. Hahah pantang lah kalau nampak tempat cantik tapo tak stop!

Sumber: Google