Sunday, September 10, 2017

Melbourne Winter Tour 2017: Tips dan Makanan Halal di Melbourne, Australia

Setelah 400 ratus tahun, baru sempat kakak menghadap laptop. Untuk entri kali ni, kakak nak share tips dan jugaaa makanan halal yang kitorang sempat rasa sepanjang kat sana.

Menikmati keindahan kebab Melbourne. Yepsss 😍

Thursday, September 07, 2017

Melbourne Winter Tour 2017: Itinerary dan Bajet Bawah 4k!

Trip ke Melbourne adalah antara trip yang penuh onak, ranjau dan duri. Hahah! Bukan dugaan kat sana, tapi dugaan nak pergi tu. Macam-macam hal. Nasib baik this trip on, kalau tak.. tak dapat la nak share dengan korang tentang Melbourne! Kehkeh

Pegang biskut?


Hokeh macam biasa let's start with budget and itinerary.

Wednesday, August 23, 2017

Trip Beronok-ronok ke Phuket: Raya Island

Hey gais, so here a short write up tentang trip kitorang ke Phuket bulan lepas. eheheh lama betul tangguh (cam biasa la ehhh). Okay, sebenarnya before trip lagi aku banyak buat kajian tentang pulau-pulau untuk Island Hopping kat Phuket ni, which is yang paling famous adalah James Bond Island. 


Tapinya, aku macam tak berminat pun nak pergi sebab air dia macam keruh. Baiklah aku pergi Port Dickson ye noksss. Kahkah! Dannn kalau kau tengok dekat website ni dan ni, kau akan temui punyalah banyak kepulauan indah di Phuket.

Friday, August 18, 2017

Trip Beronok-ronok ke Phuket: Itinerary, Budget.

Tengok title pun dah tau motif trip adalah untuk bersantai teruk. Sumpah teruk weyh, sebab 4 hari kat sana, hampir 80% duduk bilik. Hehehe


Salah satu faktor sebab aku yang tak cukup ongkos ini, di sampingnya hotel cantik nak mam. Jadi, sayang untuk duduk bilik kejap sangat.

Friday, August 11, 2017

Korea Selatan (Day 7) - Sinetron Ahjushi Terlebih @ Airport

Sistur nak describe kan hari ke-7 iaitu hari last di tanah Korea dengan beberapa patah perkataan – PENAT, STRESS, DRAMA, EMOSI, dan AWKWARD dan DRAMA lagiiii.


Disebabkan semalam dah penat shopping sakan macam dunia tiada lagi esok jadi ghasenye layaklah tuk tido mati malam tu smpai ke pagi. Flight balik pukul 4 PM jadi dah book ‘starex’ tuk amik The Divas dalam kul 12 PM.