Friday, August 18, 2017

Trip Beronok-ronok ke Phuket: Itinerary, Budget.

Tengok title pun dah tau motif trip adalah untuk bersantai teruk. Sumpah teruk weyh, sebab 4 hari kat sana, hampir 80% duduk bilik. Hehehe


Salah satu faktor sebab aku yang tak cukup ongkos ini, di sampingnya hotel cantik nak mam. Jadi, sayang untuk duduk bilik kejap sangat.

Friday, August 11, 2017

Korea Selatan (Day 7) - Sinetron Ahjushi Terlebih @ Airport

Sistur nak describe kan hari ke-7 iaitu hari last di tanah Korea dengan beberapa patah perkataan – PENAT, STRESS, DRAMA, EMOSI, dan AWKWARD dan DRAMA lagiiii.


Disebabkan semalam dah penat shopping sakan macam dunia tiada lagi esok jadi ghasenye layaklah tuk tido mati malam tu smpai ke pagi. Flight balik pukul 4 PM jadi dah book ‘starex’ tuk amik The Divas dalam kul 12 PM.

Friday, August 04, 2017

Pocket WiFi - Fly with Travel Recommends

Salam kawan kawan. Baru baru ni trip kami ke Korea hampir 100% memerlukan khidmat WiFI. Nasib baik gaisss kitorang sebulat suara say Yes untuk sewa pocket WiFI ni!

Selain daripada boleh live update, sangat la membantu untuk google information di saat kecederaan. Hehe. 

Ahah ini la rupa bentuk dia

Jadi kat sini, kakak akan share serba sedikit tentang pocket WiFi ni hokeh.

Tuesday, August 01, 2017

Korea Selatan (Day 2) - Myeong-Dong Night Market

Entri yang satu ni khas untuk Myeong-Dong night market je. Boleh pula tercicir cerita dia. Hekhek

Cedapp. Sumpah.

Okay kakak pun tak berniat nak membebel panjang, kita straight to the point jek.

Saturday, July 29, 2017

Korea Selatan (Day 6) - Syurga Beli, Poket Terbelah

Salam gais siaran langsung untuk episode yang kesekian kali tergendala

Kalau nak diikutkan Seoul lebih banyak tempat menarik untuk shopping berbanding Tokyo. Hehe. Jadi hari berikutnya adalah misi kempiskan poket sebab dah lama sangat duit ni duduk dalam purse. Mesti dia sesak nafas bukan?!

Kasi chance ahjusii entah sape ni interframe

Hari ni semua bangun lambat lagi. Tapi taklah selambat semalam. Disebabkan semangat beli belah tu agak membuak buak. Jadi para jemaah mendapat satu spirit luar biasa. Dalam penat-penat, badan sakit. Masih terus kekal bertenaga! Hiks

Jadi berikut adalah lokasi yang sempat weolls terjah sempena hari shopping sedunia bagi the diva jemaah sekalian;