Friday, March 23, 2018

Melbourne Winter Tour: Hosier Lane

Satu lagi tarikan di Kota Melbourne ni adalah dengan lukisan dan seni rakyatnya. Kalau kat sana, jangan pelik kalau tiba-tiba ada lukisan kat kerusi tepi jalan, kat pasu bunga, kat bawah jambatan. Tu perkara biasa. 


Kalau menurut blog abang i, perjalanan dari Flinder Street Station ke sini dalam 200 meter je. Sebelum tu sis mohon maaf sebab terpaksa rembat gambar dari blog beliau.

Thursday, March 22, 2018

Melbourne Winter Tour: Flinders Street Station Walkstep

Selesai isi perut kat Block M, kami menuju ke destinasi berikutnya iaitu The Shrine of Remebrance. Tapi tapi tapi...... kita singgah dulu kat beberapa tempat contohnya Flinders Street Station dan Hosier Lane. Hahah pantang lah kalau nampak tempat cantik tapo tak stop!

Sumber: Google

Wednesday, March 21, 2018

Melbourne Winter Tour: Victoria Market dan Lunch @ Block M

Aktiviti harini agak pack dan memenatkan sebab harini adalah hari untuk menerjah Kota Melbourne. Bermula dengan menghabiskan duit di Victoria Market atau nama manjanya VicMark. Kami naik tram betul-betul depan hotel. Jalan dalam dua minit je terus sampai kat tempat tunggu tram.

By the way, myki kami dapat sebab dah masuk siap siap dalam City Tour Package yang di booking dengan Rantau Melbourne.


Soooo best sebab aku tak payah susah-susah fikir. Kakakkaa. Hulur je duit, diorang settle kan. Cumanya, kita kena ikut lah diorang nak bawak pegi mana. Mungkin kalau korang ada destinasi pilihan, boleh bagitau dorang siap-siap kot, Sis pun kurang pasti berapa kredit dalam kad ni, sebab pakai touch sesuka hati aje 

Tuesday, March 20, 2018

Pasar Pagi Mangga Dua dan ITC Mangga Dua

Hari ni adalah hari terakhir di Jakarta. Flight pukul 7 malam. Jadi masih sempat untuk kita shopping di pagi hari hakhak. Jadi jemaah siap siap kemas beg can check out. Beg letak kat recept dulu. Sukati je amah amahkan receptionist tu hihi


Jadi destinasi di pagi hari adalah Pasar Pagi Mangga Dua dan ITC mangga dua. Baiklah, sebenarnya aku tak ingat aku beli apa hahahahah Kitorang turun grab dekat Pasar Pagi,

Saturday, March 17, 2018

Suggestion Location for Sightseeing in Jakarta

Title je English. Isi BM hahah

Sebenarnya dalam satu hari ni, banyak juga tempat yang boleh diterokai (bukan shopping). Kat sini, kakak nak share tempat yang korang boleh pergi sebagai tanda korang di Jakarta. Here we go!

Kota Tua