Tuesday, January 01, 2019

The Facts About Korea - Last Visit on 2017

Selamat Tahun Baru 2019 untuk semua! Harap gaya penulisan dan momentum penulisan akak akan bertambah cemerlang lah hendaknya!

Gaya berlebihan di Korea zaman muda-muda

Setahun dua ni memang travel slow sikit *usha poket usha masa depan* huhuhuhuhu. Jadinya, memang tak menahan tengok promo.. terpaksa tutup mata rapat-rapat. 

Wednesday, April 04, 2018

Melbourne Winter Tour: Phillip Island Chocolate Factory

Lokasinya betul-betul dalam perjalan untuk ke Nobbies Walk, kami semua tak melepaskan peluang untuk singgah kilang coklat ni. Sambil tu beli beli la sekali. Hehe. Sepanjang perjalanan sangat lah smooth, Takde masalah kesesakan lalu lintas. 

Rembat gambar dari blog sebelah hehe

Monday, April 02, 2018

Melbourne WInter Tour: Maru and Koala Animal Park

And here we are, negara kanggaru! tapi bukan kanggaru je ada ye, ada macam-macam lagi hidupan kat sini. Aku yang bukan lagi kanak-kanak pun ikut rasa teruja. Macam mana tempat ni boleh ada dalam itinerary kami? Sebab saya sebagai perancang percutian akan mengambil kira faktor usia ahli jemaah (hahaha) Ya, sebab ada Izzat dan Irfan, jadi aku pilih utuk ke sini. Harap korang ingat jasa anti Wawa okeh! Muahaha

Nak bagi kanggaru makan tapi takut. lol.

Saturday, March 31, 2018

Melbourne Winter Tour: Brighton Beach

Hi semua. Entri merupakan entri yang masuk hari ke empat. Semalam dah penat tour satu bandar Melbourne, jadi harini kita naik kereta lah

Brighton Beach by Iphone 5

untuk hari keempat ni, kita akan ke tempat-tempat seperti dibawah ini:

Wednesday, March 28, 2018

Melbourne Winter Tour: State Library Victoria

Salam sejahtera dan selamat berbahagia semua! Wahhh akhirnya, setelah berkurun tak menaip, finally i got my times to do some update. Hahaha. Sebenarnya, hari menjelajah kota Melbourne masih belum habis.

Lepas melawat Shrine of Remembrance tu, masih bersambung lagi aktiviti penerokaan kota Melbourne yang aku boleh katakan, cantik! menarik kau memang deboom!

alololo terasa comel