Friday, August 04, 2017

Pocket WiFi - Fly with Travel Recommends

Salam kawan kawan. Baru baru ni trip kami ke Korea hampir 100% memerlukan khidmat WiFI. Nasib baik gaisss kitorang sebulat suara say Yes untuk sewa pocket WiFI ni!

Selain daripada boleh live update, sangat la membantu untuk google information di saat kecederaan. Hehe. 

Ahah ini la rupa bentuk dia

Jadi kat sini, kakak akan share serba sedikit tentang pocket WiFi ni hokeh.

Tuesday, August 01, 2017

Korea Selatan (Day 2) - Myeong-Dong Night Market

Entri yang satu ni khas untuk Myeong-Dong night market je. Boleh pula tercicir cerita dia. Hekhek

Cedapp. Sumpah.

Okay kakak pun tak berniat nak membebel panjang, kita straight to the point jek.

Saturday, July 29, 2017

Korea Selatan (Day 6) - Syurga Beli, Poket Terbelah

Salam gais siaran langsung untuk episode yang kesekian kali tergendala

Kalau nak diikutkan Seoul lebih banyak tempat menarik untuk shopping berbanding Tokyo. Hehe. Jadi hari berikutnya adalah misi kempiskan poket sebab dah lama sangat duit ni duduk dalam purse. Mesti dia sesak nafas bukan?!

Kasi chance ahjusii entah sape ni interframe

Hari ni semua bangun lambat lagi. Tapi taklah selambat semalam. Disebabkan semangat beli belah tu agak membuak buak. Jadi para jemaah mendapat satu spirit luar biasa. Dalam penat-penat, badan sakit. Masih terus kekal bertenaga! Hiks

Jadi berikut adalah lokasi yang sempat weolls terjah sempena hari shopping sedunia bagi the diva jemaah sekalian;

Thursday, July 20, 2017

Korea Selatan (Day 5) - Itaewon Central Mosque & K-pop Site Visit

Salam hari ke lima

Hari ke 5 kitorang banyak ke kompeni kompeni artis K-pop. Hehe ni semua demi memenuhi kemahuan dan keiinginan para jemaah yang gila k-pop.


Hari ke 5 juga, hari yang santai ngat dan tenang terlebih. Kitorang keluar pukul 12 camtu. Bertenang bukan? Huhu. Kalau dah itinerary pack cam jadual tentera haruslah para jemaah pancit. Makanya hari ke-5 nie semua tido mati tak nak bangun pagi. Capek banget.

Saturday, July 15, 2017

Korea Selatan (day 4) - KTO, Cheonggyecheon Stream, Insadong

Ini adalah kesinambungan daripada entri lalu.

Sebab panjang sangat nak cover, satu hari bertrilion tempat enko nak jejak. Kot ada yang curious; eh korang ni semayang ke tak. Kang tak cerita, fitnah kitorang terpesong dari agama pulak.


Jadi entri ni khas untuk sesiapa nak cari tempat semayang area kawasan ni. Sesiapa yang taknak, boleh la abaikan entri ni hiks.