Saturday, September 23, 2017

Melbourne Winter Tour 2017: Port Campbell Penutup Hari

Selesai urusan usha-usha apa yang ada dekat Gibson Step Lookout, dalam setengah jam macam tu sampai la para jemaah ke Port Campbell. Yang sebenarnya nak solat di samping dapat la tengok matahari terbenam. 

Matahari Terbenam, Port Campbell

Wednesday, September 20, 2017

Melbourne Winter Tour 2017: 12 Apostles Castle & Gibsons Step Lookout Extremely Awesome!

Selesai je aktiviti makan-makan dan snap satu dua photo di Castle Cove, we are heading to the famous place ever in Melbourne which is duabelas tugu terbentang luas di lautan dalam ---- 12 Apostles. Tapi by the time kitorang datang tu tinggal 8 batu je. Sebab yang lain dah runtuh di mamah ombak.

Yeshh!

Untuk ke platform untuk korang menyaksikan batu batu tu,

Saturday, September 16, 2017

Melbourne Winter Tour 2017: Great Ocean Road - Apollo Bay - Iluka Cafe - Australia Castle Cove

Kesinambungan daripada previous entri, lepas je aktiviti melawat light house masing masing perut mesti la dah lapar kan. Tak sabar nak makan ya tuhan dah lama tak makan nasi 😌. Untuk lunch kali ni dah termasuk sekali dalam ground pakej kitorang.

Apollo Bay

Sebelum nak sampai Iluka Cafe ni, weolls singgah untuk buang apa yang patut.

Wednesday, September 13, 2017

Melbourne Winter Tour 2017: Great Ocean Road - Split Light House

Jadi pada hari ni, aku akan cuba sedaya upaya untuk mencari masa terluang untuk update sedikit posting yang terlampau lama tergendala. Eheh.

Split light house

Untuk hari pertama we went for Great Ocean Road trip. Ada beberapa pit stop sepanjang trip ni, antaranya Split Light House, Apollo Bay, 12 Apostle, ,Gibson Beach dan Port Campbell.

Sunday, September 10, 2017

Melbourne Winter Tour 2017: Tips dan Makanan Halal di Melbourne, Australia

Setelah 400 ratus tahun, baru sempat kakak menghadap laptop. Untuk entri kali ni, kakak nak share tips dan jugaaa makanan halal yang kitorang sempat rasa sepanjang kat sana.

Menikmati keindahan kebab Melbourne. Yepsss 😍