Thursday, May 25, 2017

Salam Teaser South Korea: Itinerary dan Kisah Rentung

First entry untuk Korea, aku tak berniat nak ulas panjang lebar. Sebab guwe lagi perlukan bantuan Rakan Seangkatan yakni Naib Presiden 2 -- Farah Shafiqa untuk update cerita minggu lepas. Kahkahkah

Waduh capek banget. Jadi, kita akan share dulu roughly itineary dengan kos rentung sepanjang trip 7 hari 6 malam ke Seoul, Korea.

Incheon International Aiport

Day 1 (Rentung: KRW 142,000)

Wednesday, May 17, 2017

Pengalaman Pertama Kali Bersama Malindo Air

Ini adalah pengalaman pertama kali menaiki Malindo Air 😂 Maka seharusnya aku kena berkongsi sikit review gittewh. Sebagai pelanggan setia Air Asia, sengaja aku cuba naik airlines lain lagipun murah sikit maseni pasal beli last minute. 

 
Aneh sekali kipas dia 樂

Untuk pesawat jenis yang ini, aku nasihatkan kau duduk la belakang sekali which is 18-20. Sebab pintu masuk kat belakang. Jadi senang and laju nak keluar. Kalau duduk depan pun takde masalah sebab tak ramai orang pun. Hahaha

Tuesday, May 16, 2017

Short Weekend in Kota Bharu: The Room @ Zishi

Tujuan utama entri ni adalah untuk share dengan you gais tentang satu hotel ni. Tak sangka, dekat tengah-tengah Kota Bharu ada hotel cantik, selesa dan murah macam ni! the moment i'm writing right now, i feel very excited sebab hotel dia sangat best!! Yang pasti, kalau repeat Kota Bharu, aku akan duduk sini lagi! kehkehkeh

Eeee cantikss! 

Ye sebelum tu, aku pergi Kota Bharu untuk attend PAC untuk Pegawai Penerangan S41. Jauh tak jauh la dari Kajang fly pegi Kota Bharu.

Friday, May 12, 2017

Weekend Flying:Ada apa dengan Padang? [Part 2]

Aritu tak sempat kakak nak habis kan semua part. Jadi kita sambung sini lah.


Ada lagi 4 perkara yang menarik tentang Padang. Which issss tadaa;

Wednesday, May 10, 2017

Request Pay Out di Shopback

Hey guys, short write up here with regards to the Shopback activity kita. Korang dah sign up ke belum?! 珞


Kalau belum sila lah sign up, boleh pakai kita punya referral link untuk dapatkan diskaun sehingga RM 10. 


Sesiapa nak tau macam mana Shopback ni berfungsi, boleh la baca kat sini!

Thursday, May 04, 2017

Kolej Matrikulasi Perlis: Throwback Version untuk adik adik yang baru nak masuk matrik 2017

Disebabkan sekarang musim orang baru dapat result kemasukan matrik begitu hit sekali. Jadi kakak tak ketinggalan la untuk hapdet belog jugak pasal matrik yang super duper best.

Tengok trafik pun agak kencang ye you gais search pasal matrik. Hahaha okay kita lupakan sebentar entry pasal percutian yang sekian lama tertangguh 

Library kegemaran kitorg kekeke

hauk hamat pesyen jaman matrik. kakak kena tapis betul-betul gambar dolu kala