Wednesday, April 04, 2018

Melbourne Winter Tour: Phillip Island Chocolate Factory

Lokasinya betul-betul dalam perjalan untuk ke Nobbies Walk, kami semua tak melepaskan peluang untuk singgah kilang coklat ni. Sambil tu beli beli la sekali. Hehe. Sepanjang perjalanan sangat lah smooth, Takde masalah kesesakan lalu lintas. 

Rembat gambar dari blog sebelah hehe

Monday, April 02, 2018

Melbourne WInter Tour: Maru and Koala Animal Park

And here we are, negara kanggaru! tapi bukan kanggaru je ada ye, ada macam-macam lagi hidupan kat sini. Aku yang bukan lagi kanak-kanak pun ikut rasa teruja. Macam mana tempat ni boleh ada dalam itinerary kami? Sebab saya sebagai perancang percutian akan mengambil kira faktor usia ahli jemaah (hahaha) Ya, sebab ada Izzat dan Irfan, jadi aku pilih utuk ke sini. Harap korang ingat jasa anti Wawa okeh! Muahaha

Nak bagi kanggaru makan tapi takut. lol.

Saturday, March 31, 2018

Melbourne Winter Tour: Brighton Beach

Hi semua. Entri merupakan entri yang masuk hari ke empat. Semalam dah penat tour satu bandar Melbourne, jadi harini kita naik kereta lah

Brighton Beach by Iphone 5

untuk hari keempat ni, kita akan ke tempat-tempat seperti dibawah ini:

Wednesday, March 28, 2018

Melbourne Winter Tour: State Library Victoria

Salam sejahtera dan selamat berbahagia semua! Wahhh akhirnya, setelah berkurun tak menaip, finally i got my times to do some update. Hahaha. Sebenarnya, hari menjelajah kota Melbourne masih belum habis.

Lepas melawat Shrine of Remembrance tu, masih bersambung lagi aktiviti penerokaan kota Melbourne yang aku boleh katakan, cantik! menarik kau memang deboom!

alololo terasa comel

Tuesday, March 27, 2018

Melbourne Winter Tour: The Shrine of Rembrance


Hey gaiz. Kita masih lagi berada di hari ke tiga yakni Melbourne City tour! Daripada Hosier Lane tadi kami semua ahli jemaah masih lagi disuntik semangat ketenteraan tatkala masih gigih menapak pergi sini pulak. haha! Nasib baik la tram stop betul-betul depan laluan nak ke bangunan ni.


The Shrine of Remembrance -- apeni blur erm

Friday, March 23, 2018

Melbourne Winter Tour: Hosier Lane

Satu lagi tarikan di Kota Melbourne ni adalah dengan lukisan dan seni rakyatnya. Kalau kat sana, jangan pelik kalau tiba-tiba ada lukisan kat kerusi tepi jalan, kat pasu bunga, kat bawah jambatan. Tu perkara biasa. 


Kalau menurut blog abang i, perjalanan dari Flinder Street Station ke sini dalam 200 meter je. Sebelum tu sis mohon maaf sebab terpaksa rembat gambar dari blog beliau.

Thursday, March 22, 2018

Melbourne Winter Tour: Flinders Street Station Walkstep

Selesai isi perut kat Block M, kami menuju ke destinasi berikutnya iaitu The Shrine of Remebrance. Tapi tapi tapi...... kita singgah dulu kat beberapa tempat contohnya Flinders Street Station dan Hosier Lane. Hahah pantang lah kalau nampak tempat cantik tapo tak stop!

Sumber: Google

Wednesday, March 21, 2018

Melbourne Winter Tour: Victoria Market dan Lunch @ Block M

Aktiviti harini agak pack dan memenatkan sebab harini adalah hari untuk menerjah Kota Melbourne. Bermula dengan menghabiskan duit di Victoria Market atau nama manjanya VicMark. Kami naik tram betul-betul depan hotel. Jalan dalam dua minit je terus sampai kat tempat tunggu tram.

By the way, myki kami dapat sebab dah masuk siap siap dalam City Tour Package yang di booking dengan Rantau Melbourne.


Soooo best sebab aku tak payah susah-susah fikir. Kakakkaa. Hulur je duit, diorang settle kan. Cumanya, kita kena ikut lah diorang nak bawak pegi mana. Mungkin kalau korang ada destinasi pilihan, boleh bagitau dorang siap-siap kot, Sis pun kurang pasti berapa kredit dalam kad ni, sebab pakai touch sesuka hati aje 

Tuesday, March 20, 2018

Pasar Pagi Mangga Dua dan ITC Mangga Dua

Hari ni adalah hari terakhir di Jakarta. Flight pukul 7 malam. Jadi masih sempat untuk kita shopping di pagi hari hakhak. Jadi jemaah siap siap kemas beg can check out. Beg letak kat recept dulu. Sukati je amah amahkan receptionist tu hihi


Jadi destinasi di pagi hari adalah Pasar Pagi Mangga Dua dan ITC mangga dua. Baiklah, sebenarnya aku tak ingat aku beli apa hahahahah Kitorang turun grab dekat Pasar Pagi,

Saturday, March 17, 2018

Suggestion Location for Sightseeing in Jakarta

Title je English. Isi BM hahah

Sebenarnya dalam satu hari ni, banyak juga tempat yang boleh diterokai (bukan shopping). Kat sini, kakak nak share tempat yang korang boleh pergi sebagai tanda korang di Jakarta. Here we go!

Kota Tua

Wednesday, February 14, 2018

Pasar Taman Puring, Tanah Abang & Thamrin City Mall

Today is shopping day! Plan asalnya memang nak cari barang yang konon boleh buat hantaran kawen. Tapi sudahnya.. macam beli baju untuk pergi office je. hakhakhakkk and yeahh, here we go;

Morning-morning lagi jemaah dah bangun untuk mulakan upacara hunting breakfast. Tapi namkpaknya, kat halaman hotel tu macam tak berapa nak ada breakfast. We decided to pergi je terus ke destinasi pertama which is Pasar Taman Puring.


Ok sebelum berpeluh bucuk machem

Sunday, February 11, 2018

Mangga 2, Block M dan Jambatan Kota Intan

Hey gais. So here is the activity sesudah je check in petang tu, dalam pukul 6 petang. Sharp seperti dalam iti! Sebenarnya tak nak lah pergi jauh sangat sebab dah lewat. Memandangkan hanya naik grab, so takde la risau sangat kalau takde train tengah malam jap lagi.

Eat?

Saturday, February 10, 2018

Hotel 55 B&B - Jakarta

Ni adalah sedikit review tentang penginapan weolls sepanjang kat sana. Kali ni aku booked via hotels.com. Hotel ni terletak dekat Mangaa dua beralamat seperti berikut. Nama 55 bersempena ada 55 buah bilik. Gittewh.

Jl. Pangeran Jayakarta, Kota Tua, Pinangsia, Tamansari, Kota Jakarta Barat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 11110, Indonesia

Wow happy dapat toilet seksi??!

Friday, February 09, 2018

Jakarta - Short gateaway 2018 (Tips dan Itinerary)

Hello everybody! Bersiaran langsung kembali dalam segmen menghabiskan duit! Kali ni sis skip terus dari Melbourne, ke Surabaya dan terus ke Jakarta. Sebabnya otak sis dah semakin karatzz Hehe!

Yang tu jap lagi ada kelapangan sis update. Busy melampau nokss.

Kacau la reflection phone tu erm