Thursday, September 07, 2017

Melbourne Winter Tour 2017: Itinerary dan Bajet Bawah 4k!

Trip ke Melbourne adalah antara trip yang penuh onak, ranjau dan duri. Hahah! Bukan dugaan kat sana, tapi dugaan nak pergi tu. Macam-macam hal. Nasib baik this trip on, kalau tak.. tak dapat la nak share dengan korang tentang Melbourne! Kehkeh

Pegang biskut?


Hokeh macam biasa let's start with budget and itinerary.


Day 1: 26 August 2017
- Fly in


Day 2: 27 August 2017
- Split Lighthouse Great Ocean Memorial
- Apollo Bay (Iluka Cafe)
- 12 Apostle
- Gibson Beach
- Part Campbell

Day 3: 28 August 2017
-Lake Mountain

Day 4: 29 August 2017
- Queen Victoria Market
- Block M (Indonesian Foods)
- Finders Street Station
- St. Pauls Citidel
- Hosier Lane (Art Lane)
- Shrine of Rememberence
- State Library Victoria

Day 5: 30 August 2017
- Brighton Beach
- Maru Koala & Animal Park
- Phillip Island Chocolate Factory
- The Nobbies Boardwalk
- Penguin Parade

Day 6: 31 August 2017
- Fly out

Bajet sepanjang kat sana termasuk la flight what so everrrrr.


Total: RM 3,322.70
Masa ni pakai conversion 3.4 kalau tak silap.

Perhatian sikit eh. Nampak cam murah, sebab apa?
  • Sebab makan share
  • Kendian asyik nak rembat duit kakak


Kang kena kecam netizan lak, alahh ko boleh la ada kakak ko boleh paw. Hahahahahah biarlah, takyah jelezzz. Pergi cari bank masing-masing 😅😍

Stay tune and tunggu la yehh entri dan gambar-gambar kita siapppp ehhee

Lupa pula, kitorang pakai ground package kat sana dengan Kak Amalina from Rantau Melbourne. Bukan Amalina Che Bakri. Kekekee So kalau korang nak pergi, tapi malas nak study or backpacking ---- boleh la contact kakak ni! Sumpah best, tenang, baik, heheehhe!

So just klik dekat hyperlink yang saya sediakan itteww

Tunggu la kita puji lagi next entri yeahehee

No comments:

Post a Comment