Friday, August 18, 2017

Trip Beronok-ronok ke Phuket: Itinerary, Budget.

Tengok title pun dah tau motif trip adalah untuk bersantai teruk. Sumpah teruk weyh, sebab 4 hari kat sana, hampir 80% duduk bilik. Hehehe


Salah satu faktor sebab aku yang tak cukup ongkos ini, di sampingnya hotel cantik nak mam. Jadi, sayang untuk duduk bilik kejap sangat.


Itinerary


Day 1

  • Flight to phuket: 4.10 - 4.35 pm
  • Arrived and take cab to Patong
  • Dinner@Kusuma ehehe
  • Cari package


Day 2

  • Lunch@150 - nama kedai ahhahaha
  • Ambek halfday island hoping to Raya Island (start pukul 12 tengahari) - pagi senang lenang, tampak tak terlalu bertenang?
  • Dinner
  • Malam bertenang sampai tak tenang huhuhu


Day 3

  • TAH BUAT APA EH hahahahahaha
  • pagi tu naik moto pegi cari breakfast, Kamala Beach, Karon, Kata
  • Tengahari tidur
  • Petang naik moto lagi
  • Malam pegi area patong and bangla road


Day 4

  • pagi berehat lagi hahahahahaha
  • cari lunch
  • check out hotel
  • and gerak airport
  • Flight balik: 5.10-7.35 pm


Nampak tak percutian bertenang ni? hahahaha qku rasa tak layak dijadikan rujukan untuk sesiapa yang nak pegi Phuket. Walau bagaimanapun, aku tetap akan review hotel cantik ni, Raya Island dan makanan-makanan yang kitorang sempat lalu kan kat tekak ni oi.

***************************************

Budget


Pre-Trip - RM 471
Hotel: RM 300 sorg (total hotel kakak yang bayar hehe)
Flight: RM 171 (free seat - include makan dan pilih seat)

26 July 2017 - THB 1,400
Cab to Patong: THB 400/4: THB 100
Cab to Airport: THB 400/4: THB 100
Raya Island: THB 800
Dinner@Kusuma: THB 800/2: THB 400

27 July 2017 - THB 657
Lunch @ Makan@150: THB 80
Motorcycle Rental: THB 150
Family Mart: THB 57
Tip: THB 20
Dinner: THB 250
Selipar: THB 100

28 July 2017 THB 737
Aiport Transfer: THB 700/3: THB 230
Isi Minyak: THB 50
Air: THB 7
Souvenir: THB 450

29 July 2017 - THB 170
Breakfast: THB 170

THB 2,964 @ RM 386 (Rate 13) + RM471
Total: RM 857

No comments:

Post a Comment