Sunday, February 19, 2017

Me and Vitamin E from The Body Shop

Last year, tak tau la kenapa kulit muka jadi teruk sangat. Lebih-lebih lagi lepas balik dari vacation, bercuti tanpa henti.

Dekat 5 bulan consume this product, berhasil! Sebab tu kita nak kongsi kegembiraan bersama-sama. hehe Produk ni pun di advise oleh my second sister.



Both of sisters are truly skin care and make up advisor ever! Gitcheww sebelum kita pergi dengan lebih lanjut, izinkan saiyaa belanja gambar kepam busuk buruk hodoh sejurus pulang dari bercuti. 



Ya tohan terbakoo macam roti hangit 

Saksikan la dahi yang menyedihkan itteww

okay sesungguhnya yang ni paling disaster.

This kind of product adalah range Vitamin E daripada The Body Shop. You gaiss boleh click kat sini ye. Vitamin E amatlah sesuai untuk kulit yang kering. Masa aku pegi store dia, promoter tu suggest untuk ambek range E, memandangkan kulit baru sunburn. Dan produk ni bagus untuk hydrate kan semula kulit kita.

Niat masa beli ni bukan untuk putih la, more to repair skin yang disaster hodoh noharom lagi aib ini. Dengan penuh kesabaran, tatkala melihat duit yang keluar dari bank, menanti kulit elok hahaha. Okay jadi aku akan share, benda apa je yang aku ambek. Memandangkan banyak jugak produk dari range yang ni. Nak beli semua, mana mampooo

1. Vitamin E Gentle Facial Wash (RM 59) - 125 ml

Takde buih ye kawan-kawan. Jangan pelik, bila nak cuci muka takde buih. Hahah sebab apa yang aku penah dengar.. buih tu yang menghakis kulit sekaligus buat muka menggelupas. Mungkin benar, mungkin salah.

2. Hydrating Toner (RM 65) - 250 ml


 Selalu toner, orang boh kat kapas kan. Tapi aku menuntut ilmu dari kakak, letak kat tapak tangan. Sebab kalau pakai kapas, membazir sebab banyak pegi kat kapas je. Okay make sense. 

3. Aqua Boost Essence Lotion (RM 72) - 160 ml


Benda ni pakai lepas dah boh toner kat muka. Kasi toner menyerap dulu, selalu kita akan kipas muka kita. hehehe

4. Intense Moisture Serum (RM 85) - 30 ml



 

Kendian boleh la apply toner ni ye kawan kawan, picit sikit je. Boleh pakai satu muka. 

5. Hydrating Face Mist (RM 49) - 100 ml


Yg ni, most of the time simpan dalam hand bag. Untuk spray muka, kalau rasa muka tu macam penat. Hahah muka pun penat keeeeee

6. Intense Moisture Cream 72H (RM 85) - 1.7 gm



Lepas pakai serum tadi tu, apply moisturizer ni. Okay senanye dia ada 2. Satu yg 48H dgn 72H. Ada jugak night cream 48H. Tapi sebab aku punya tahap teruk, jadi aku ambek terus 72H. Sebab dia cakap boleh buat night cream juga.

48H lebih cair. Kalau yg 72H ni texture dia lebih likat.

7. Overnight Serum-in-oil (RM 105) - 28 ml


Serum pakai sebelum tidur. Tapi promoter tu cakap, siang pun boleh jugaaaa

8. Fresh Nude Cushion Foundation (RM 138) - 12 gm, Bukan range vitamin E



Lepas apply moisturizer tadi, ha boleh la pakai benda ni. Pastu tepek bedak ke sunblock ke ikut sukati enkauu

Kalau tak silap ada 4 shades, aku ambek Malawi Beach 03. Tapi sebab time tu muka aku gelap. Bila aku apply sekarang, memang menggelapkan muka hahahaaa jadi aku insap dan akan stop pakai. Kalau nak beli lagi, kena yang ikut kulit muka sebenar.


9. Amazonian Acai (RM 99) -75 ml, Bukan range vitamin E

Benda ni scrub, seminggu sekali je buat. Jangan lebih-lebih nak buat tiap hari. Benda mahal kena jimat pakai setahun wakakaka. Actually, pakai dengan brush untuk lebih bagus. Tapi aku pakai tangan je, brush pun mahal bebenauuu~ Jangan lupa bersih kan tangan betul-betul


Kakak promoter tu cakap, scrub ni untuk singkirkan sel sel kulit mati. Kalau dia tipu, iolls pun tipu la yeww. waahahaha and texture scrub dia tak kasar sangat. Jadi tak la menyakitkan sangat kulit enko tuhaaaaa

Wangiiii sangattt uollsss


untuk info and ingredient, boleh pegi dekat link ni;

Ada satu benda, yang mesti wajib harus take note
Selalunya, bila aku pakai lens.. lepas je gosok-gosok lense kat takpak tangan, aku akan terus letak toner kat tangan. Means, air solution tadi, aku tak bersih kan dulu. perangai pemalas ni mungkin jugak menyebabkan jerawat membiak dengan sangat dasyat.

tapi sekarang, lepas pakai lense, aku akan bersih kan tangan sebersihnya sebelum letak tapak tangan kat muka. Even rambut pun, tak kasi dah hinggap kat muka hikhok.




no. 2 tu lepas pegi treatment dekat spa. bengkak habis! Hahaha

dan sekarang cantik ciked dah hiks
mohon lew zoom sendirik dahi ittew and please excuse my senget eyeliner wakakakaa

Jadi, itu saja dan selamat menjadi cantik!
Beauty is pain, account bank ah yang pain hihihi

Oh ye, sebelum terlupa. You gaiss jangan lupa jadi member bodyshop ye. And boleh jugak sign up account dekat website mereka. Subscribe email, selalu jugak ada promotion. Baru ni ioll sempat sambar untuk promotion 20%. 

Currently, diorang buat promo up to 35% untuk range Vitamin E. Tapi kita tak nyesal, sebab yang kita nak beli tu 10% je kali ni hehehehe.


1 comment:

  1. Wow! Menarik info ni~

    Thank you for sharing the info!

    ReplyDelete