Saturday, September 23, 2017

Melbourne Winter Tour 2017: Port Campbell Penutup Hari

Selesai urusan usha-usha apa yang ada dekat Gibson Step Lookout, dalam setengah jam macam tu sampai la para jemaah ke Port Campbell. Yang sebenarnya nak solat di samping dapat la tengok matahari terbenam. 

Matahari Terbenam, Port CampbellKalau korang nak tau, kat sini kitorang terpaksa menggunakan keupayaan pemikiran kritis dan kritikal. Di mana ye... di mana jemaah yang perempuan ni berjaya cari tempat solat. Bukan tepi jalan.. Tapiiiii....Area belakang toilet *harap tak kena kecam dengan netizen

Sejuk ke tu??? kahkah

Okay dah selesai menunaikan kewajipan sebagai umat islam *ceh ceh*, marilah kita bersama-sama menunggu matahari terbenam sambil bermain dengan burung-burung. Yallss, kalau korang datang sini jangan lupa bawa roti, tu pun kalau berminat main dengan burung heheeek.

Actually, ni adalah roti-roti yang dibeli pagi tu. Bersempena untuk bersarapan. Sampai ke petang stock yang dibeli.

i rindu nak kurus. kehkeh
Seriouss sis tak tipu langit begitu indah

Mami ibarat makhluk penyayang

Btw, pesisir pantai dia pendek je. Tapi cantik, windy, sejukkkk.
Masih dengan aktiviti penyayang bersama burung.

Okay secara jujurnya i takut dengan burung ni. Bukan tak suka, tapi terkejut gila bukan kepalang and risau kalau dia berak atas kepala!

Maka berakhirlah aktiviti hari pertama. Maigash sumpah penat yakmat. Padahal sepanjang jalan tidur jurr. Bangun tuntuk ambek gambar je hehehe. Satu tempat ke satu tempat, jarak dia agak jauh. Serious ini adalah tips, kalau korang baju je sampai better ambil pakej Great Ocean ni. Sebab boleh top up tidur yang tak cukup

Kesimpulannya. Tips untuk hari pertama:
1. Bawak roti sebagai bekal. Kat sana, roti tak sedap pun jadi sedap sebab lapar.
2. Ambil pakej Great Ocean ni pada hari pertama hahaha
3. Pakai baju tebal k sebab hujung bulan 8 ni kira winter lagi and windy
4. Tahap penat tak begitu kritikal sebab ambek ground pakej. Jadi tak perlu penat otak penat drive

Dah boleh pulang!


Balik tu weolls makan malam dekat area town di mana sis dah cover dekat entry yang sebelum ni. Boleh refer kat sana okay. Bersambung di entri akan datang dalam segmen main salji sampai tergolek!


No comments:

Post a Comment