Tuesday, November 29, 2016

Yogyakarta: Pantai Parangtritis, Gumuk Pasir & Hutan Pinus

Pantai Parangtritis 


This is the day to visit Pantai Parangtritis. Demi memenuhi curiosity dalam jiwa ni, teirngin nak nengok ape la cantik sangat pantai ni yang sampai femes bebenoow ittew.


Actually, hampir tercancel la nak datang sini. Pasalnye kita sian mami kita dah teringin sangat nak soping. Then pak supir cakap, rugi la kalo datang jogja tak nengok Parangtritis. Okay pak jom. Dari hotel ke pantai sekitar 1 jam.


Sepanjang perjalanan, lalu kawasan perkampungan. Dan seperti biasa, jalan sangat penuh dengan orang nak pergi kerja dan kebanyakannya adalah motorsikal! Memandangkan haritu isnin, hari kerja. Maka ramai la orang menuju ke arah Bandar Jogja. 

Hellokk jugak la, sebab jalan hala pantai tak jammed. Hihi


Soooo dah sampai!!

eh hodoh betul photographer ni hambek kahkah

Tepi tepi pantai ni ada orang jual makanan jugak, kereta kuda pun banyak. Sangat la unik sebab pasir dia berwarna hitam! Dan nampak macam cermin. Sooooo cantikssss omg :D

Okay patut la dia famous. Ala ala ada apa dengan cinta 2 la kalau korang nak stay tengok sunset. Hehe boleh la bawak kekasih halal korang. Uwhehehe




Macam cermin kan!


ombak kuat pun orang masih mandi. Mungkin sebab hari yang tak begitu panas, jadi seseuai la mandi agaknyee ek

untuk duduk bawah payung tu, tak pasti la free ke kena bayar. Tapi macam scary jek nak landing pasal nampak anjing kencing ataih nuh hekhek


Gumuk Pasir


Dalam beberapa ratus meter dari Pantai Parangtritis, ada tempat untuk kau main pasir. Alah aku tak tau apa nama dia, tapi macam main pasir pakai skateboard tu la. Aku dengan pakai seluar terbang-terbang ni, tidak la nak main pun. Haha ada 2 spot. Kau boleh pilih la nak main kat mana. 


Jangan lupa la, kena bayar untuk parking ye even nak ambek gambo jek. IDR 10,000 kalau tak silap. Kalau kau nak main skateboard, tak sure la berapa harga dia ehhe.



Rupanya, derang ada jugak buat servis untuk pre-wedding. Sesape nak ambek gambar kat sini, berapa tah dia caj lupa dah. Gahahha kalau kau pre wedding kat presint 11 putrajaya tu free jew kan hahaha



kawasan ni jadi cantik, mungkin sebab keunikan dia berpasir berwarna hitam yang di ambil daripada gunung merapi sana. Teringin jugak nak main skateboard tu, tapi.... seluar ni. hmmm macam kelam masa depan, ada jugak yang tergolek kat situ


Hutan Pinus


Selalu orang pegi jogja, mesti akan shoot gambar ceni ala ala tropika. Sistur taknak ketinggalan, dia nak jugak menyebok memenuhi trend masa kini. Haha! Tapi secara jujurnya, hutan pinus memang cantik. Mak suka sangat!


hutan pinus@pine, mengingatkan aku pada satu cerita hantu dulu kala sebenarnya. Kalau kau pernah tengok filem Raaz, kau akan jumpa dia berlakon dalam hutan cenggini hahaha adakah mereka berlakon di sini?! šŸ˜€


sempat kita wish birthday Khadijah! Tak terharu tak tau la kahkahkah









Jangan risau takde entrance fee. Kau boleh masuk, berapa jam kau nak. Berganda best, kalau kau datang dengan awek kau. Lomentek gituh.

No comments:

Post a Comment